donderdag, 10. februari 2022 - 21:17 Update: 10-02-2022 21:21

Koninklijk Paar brengt half maart staatsbezoek aan Griekenland

Foto van Willem-Alexander en Maxima | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Katerina Sakellaropoulou van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart 2022 een staatsbezoek aan Griekenland. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis donderdag.

Vergezeld door ministers en staatssecretarissen 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden vergezeld door minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken. Minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, staatssecretaris Van der Burg van Justitie en Veiligheid en staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn bij onderdelen van het bezoek aanwezig. 

Coronapandemie

Het staatsbezoek kon eind 2021 vanwege de coronapandemie niet doorgaan en is in gezamenlijk overleg tussen Koning Willem-Alexander en president Sakellaropoulou uitgesteld.

Al ruim 40 jaar nauw verbonden 

Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede bilaterale betrekkingen tussen beide landen. Nederland en Griekenland zijn al ruim 40 jaar nauw verbonden met elkaar binnen de Europese Unie. Tijdens het bezoek is er onder meer aandacht voor de samenwerking op het gebied van innovatie, duurzaamheid, migratie, mensenrechten en ook het partnerschap binnen de Europese Unie.

Categorie:
Provincie: