zondag, 20. februari 2022 - 17:58 Update: 20-02-2022 18:02

Verdachte mishandeling na vlucht en achtervolging in weiland aangehouden

agent-zwaailicht-donker
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Boxtel

Zaterdag aan het einde van de avond heeft de politie in een weiland aan de Langenberg in Boxtel een 30-jarige man uit Best aangehouden die onder andere wordt verdacht van mishandeling en poging doodslag op de Markt in Sint Oedenrode. Dit meldt de politie zondag.

Achtervolging

'Aan zijn aanhouding ging een achtervolging vooraf, waarbij door de man zeer gevaarlijk werd gereden. Wij zijn nog op zoek naar mensen die hebben gezien wat er op de Markt is gebeurd', aldus de politie.

Vrouw mishandeld en auto geramd

Rond 22.50 uur werden surveillerende collega’s op de Markt in Sint Oedenrode geattendeerd op een incident, waarbij de bestuurder van een bestelbus was weggereden. Die bestuurder zou een vrouw hebben mishandeld en uit zijn auto hebben gegooid of geduwd. Daarna had hij ook nog een geparkeerde auto geramd. Vervolgens is hij er vandoor gegaan. 

Achtervolging bestelbus

Kort nadat duidelijk was wat er was gebeurd zagen collega’s de bestelbus rijden op de Ollandseweg. De bestuurder kreeg een stopteken, maar voldeed daar niet aan. Ook toen de agenten hun zwaailicht en sirene aanzetten, reageerde de bestuurder niet en bleef hij met hoge snelheid doorrijden. Daarbij vertoonde hij zeer gevaarlijk rijgedrag; hij zwalkte over de weg, passeerde met hoge snelheid kruisingen en reed zelfs een stuk tegen het verkeer in. 

Agenten bijna aangereden

Agenten die hem tot stoppen wilden dwingen konden op enig moment nog net voorkomen door de man te worden aangereden. Ook probeerde hij een politieauto van de weg te duwen. Uiteindelijk reed de man zich, na zijn vlucht door de omgeving, vast en kon hij worden aangehouden. Daar verzette hij zich stevig tegen. De man bleek later onder invloed van verdovende middelen te zijn geweest, die ook bij hem werden aangetroffen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: