zondag, 27. februari 2022 - 16:33

Dode (41) bij schietpartij in Amsterdam

afzetlint-donker-politie-motor
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Op zaterdagavond 19 februari is een dodelijke schietpartij geweest in de Fizeaustraat in Amsterdam-Oost. Daarbij zijn twee personen geraakt waarvan één ten gevolge hiervan is te komen overlijden. Dit betreft een 41 jarige man uit Amsterdam. Een Team Grootschalig Opsporing onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Rond 20.40 uur krijgen agenten de melding van een slachtoffer die met een schotwond in de Dulongstraat zou zijn. Ter plaatse blijkt dat het gaat om een 21-jarige man uit Amsterdam. Kort daarvoor zou er een schietpartij zijn geweest in woning aan de Fizeaustraat. Bij de woning treffen agenten een man aan met verwondingen. Deze 41-jarige man komt ten gevolge hiervan te overlijden. Zijn identiteit is bekend. 

De  21-jarige man is opgenomen in een ziekenhuis en verkeert niet in levensgevaar. Hij is aangehouden en in verzekeringgesteld. Zijn rol in deze schietpartij is onderzocht. Inmiddels is hij heengezonden en wordt hij er niet meer van verdacht betrokken te zijn bij de schietpartij. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: