dinsdag, 1. maart 2022 - 9:30

Dodelijk steekincident Horst

ambulance-politie-linten
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Horst

Op maandagavond 28 februari 2022 omstreeks 19.35 vond er op het Sint Lambertusplein in het centrum van Horst een steekincident plaats. Een 21-jarige man uit de gemeente Horst is hierbij om het leven gekomen.

Door de hulpdiensten werd het zwaargewonde slachtoffer op het plein aangetroffen. Het slachtoffer werd gereanimeerd en een traumahelicopter werd opgeroepen. Ondanks inspanningen van de hulpdiensten overleed de jongeman kort daarna aan zijn verwondingen.

Carnaval

Het incident vond plaats tijdens het carnavalsfeest. De cafe's rondom het plein hebben meteen hun deuren gesloten en de muziek gestopt. Alle festiviteiten rondom het carnavalsfeest zijn meteen beeindigd. Omstanders die getuigen waren van het incident zijn allemaal opgevangen in het gemeentehuis. Voor hen is professionele hulp ingeschakeld.

Aanhouding

Er waren vanwege het carnavalsfeest veel personen getuigen van het incident. Omdat zij een goed signalement konden geven, kon tegen middernacht door de politie een persoon worden aangehouden als verdachte. De verdachte is overgebracht naar het politibureau. De Forensische Opsporing en de recherche zijn nog volop bezig met het onderzoek. Er is niet bekend wat er zich voorafgaand aan het incident heeft afgespeeld.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: