zondag, 6. maart 2022 - 12:20 Update: 06-03-2022 12:25

Auto staat midden op de snelweg A17 stil, politie weet aanrijding te voorkomen

politie-donker-aanhouding-auto-zwaailicht
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Hardenberge

Zaterdagavond hebben politiemensen op de A17 bij het Brabantse Harderberge door adequaat handelen voorkomen dat er een ernstige aanrijding plaatsvond ter hoogte van de afrit Stampersgat. 'Daar stond om nog onbekende reden een auto midden op de snelweg stil', zo laat de politie zondag weten.

Auto stil op de snelweg

De agenten reden rond 21.00 uur over de A17 toen ze plotseling voor zich een auto midden op de snelweg stil zagen staan. De agenten moesten een noodstop maken om de auto te ontwijken en een ongeluk te voorkomen en dat gold ook voor een andere automobilist. De stilstaande auto had geen alarmlichten aan. De politiemensen zetten direct het blauwe zwaailicht van hun politieauto aan om het overige achteropkomende verkeer te waarschuwen en liepen daarna naar de stilstaande auto.

Blaastest

In de auto zat een 40-jarige man uit Ridderkerk die nauwelijks op de agenten reageerde. Een van hen heeft de man vervolgens met kracht uit de auto gehaald en in de berm gezet, terwijl de andere agent de auto van de man de berm in duwde. In de auto rook het sterk naar alcohol. Gezien deze geur, de apathische houding van de bestuurder en het feit dat hij bloeddoorlopen ogen had en wankel op zijn benen stond, besloten de agenten de bestuurder te laten blazen. 

Automobilist steeds agressiever

Uit de blaastest bleek dat de man inderdaad vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De bestuurder moest daarop mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Op het bureau gedroeg hij zich echter steeds agressiever. Hij maakte de ademanalyse niet af en weigerde mee te werken aan een bloedproef. Toen hij probeerde de agent te slaan, is hij in de cel gezet, waar hij de nacht heeft doorgebracht. Hij wordt zondag verhoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):