woensdag, 16. maart 2022 - 15:27 Update: 16-03-2022 15:31

Stalen buizen en vuurwerk naar politie gegooid voorafgaand aan Ajax – Benfica

mobiele, eenheid, politie, voetbal
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Dinsdagavond, heeft de politie in Amsterdam, voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Benfica in de Champions League, bij de Johan Cruijff ArenA moeten optreden. Dit meldt de politie dinsdag.

Met geweld toegang krijgen tot stadion 

'Voorafgaand aan de wedstrijd ontstond er een massale toeloop op de zuidingang van het stadion. Een deel van de supporters trachtte daar - buiten de tourniquets om - met geweld toegang te verkrijgen tot het stadion', aldus de politie. 

Stalen buizen en vuurwerk naar politie gegooid

Ook werd grof geweld gebruikt tegen de politie die ter plaatse de stewards ondersteunde. Er werd o.a. met zwaar vuurwerk en stalen buizen naar de politie gegooid. Hierop voelde de politie zich genoodzaakt tot de inzet van geweld, waaronder traangas, om deze groep buiten het stadion te houden en het forse geweld tegen de politie te doen stoppen. Na de inzet van de politie, keerde de rust terug.

Letsel politiemedewerkers, 9 aanhoudingen

Enkele politiemedewerkers hebben letsel opgelopen en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Rondom de wedstrijd zijn in totaal negen personen aangehouden.  De politie stelt beelden veilig van de ongeregeldheden met als doel verdachten van strafbare feiten op te sporen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: