woensdag, 23. maart 2022 - 20:21 Update: 24-03-2022 13:18

Dode (21) bij schietpartij in Amsterdam

Ambulance brengt slachtoffer naar ziekenhuis
Foto: Bon
Amsterdam

Op woensdag 23 maart 2022 vond aan het begin van de avond een schietincident plaats in de Hunzestraat. Hierbij is een 21-jarige man uit Amsterdam overleden. Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt de zaak.

Rond 19.05 uur komen er bij de meldkamer meerdere meldingen binnen dat er schoten gehoord zijn bij de Hunzestraat en de Winterdijkstraat. Hulpdiensten treffen op de Kinderdijkstraat een neergeschoten, zwaargewonde man aan. Hij wordt ter plekke door omstanders en daarna hulpdiensten gereanimeerd en is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is hij later op de avond aan zijn verwondingen overleden.

Direct na het schietincident hebben meerdere politie-eenheden, met ondersteuning van de politiehelikopter, gezocht naar de schutter. Deze is niet meer aangetroffen. Specialisten van Forensische Opsporing troffen bij sporenonderzoek in de Hunzestraat kogelhulzen aan, die zijn veiliggesteld voor onderzoek.

Een Team Grootschalige Opsporing is een uitgebreid onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies gebeurd is. Op dit moment is bekend dat het slachtoffer zich op het moment van het schietincident bij een bankje bevond naast de tennisbanen grenzend aan de Hunzestraat. Hij was in het gezelschap van een groepje anderen. De verdachte zou volgens getuigen zijn komen aanrennen, opende het vuur op de groep en is daarna weggevlucht, mogelijk in de richting van de Rijnstraat. Het is op dit moment niet duidelijk of de 21-jarige Amsterdammer het doelwit was van de schutter. Of er sprake is van meerdere verdachten wordt onderzocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: