maandag, 28. maart 2022 - 16:19 Update: 28-03-2022 16:23

Politie zoekt Volvo-eigenaren van gestolen katalysators

roetfilter-katalysator-uitlaat
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Heerhugowaard

De politie in Heerhugowaard heeft een bijzondere oproep gedaan aan Volvo-eigenaren die waarvan de katalysator in de nacht van zondag op maandag onder hun auto is weggehaald.

4 katalysators 

Na een melding van een verdachte situatie heeft de politie twee mannen aangehouden. 'Bij deze mannen werden 4 katalysators aangetroffen, afkomstig van Volvo’s. De politie vraagt eigenaren van Volvo’s die hun katalysator missen, om contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard', zo laat de politie maandag weten. 

Katalysators in kofferbak auto aangetroffen

Rond 00.25 uur werd bij de politie gemeld dat twee mannen op een terrein aan de Marconistraat liepen die daar niets te zoeken hadden en zich verdacht ophielden. De politie is ter plaatse gegaan en trof op de Kelvinstraat twee mannen aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij bleken in bezit te zijn van een auto waarin 4 katalysators lagen die meer dan vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. 

Inbrekerswerktuig

'De twee verdachten, Roemenen in de leeftijd van 25 en 22 jaar, bleken inbrekerswerktuig bij zich te hebben. Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek en worden verdacht van diefstal in vereniging', stelt de politie.

Oproep

De politie is dus nog wel op zoek naar eigenaren van een Volvo die hun katalysator nu missen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard. 'Als hun auto’s nog niet zijn gerepareerd, kan gecontroleerd worden of hun katalysator erbij zit', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: