vrijdag, 1. april 2022 - 11:39 Update: 01-04-2022 11:41

76-jarige automobiliste rijdt in Veghel kanaal in

auto-water-kraan
Foto: Persbureau Sander van Gils / Remco Rooijakkers
Veghel

Donderdagavond omstreeks 22.50 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig dat te water was geraakt aan de Verlengde Noordkade in Veghel.

Te water

Een 76-jarige automobiliste kwam bij theater Blauwe Kei twee personen ophalen, vermoedelijk zag mevrouw door de sneeuwval de kaderand over het hoofd waardoor zij het water in reed. 

Zelf uit de auto geklommen

Mevrouw twijfelde geen moment, maakte haar gordel los en klom zelfstandig uit de te water geraakte auto. Medewerkers van het theater zagen het gebeuren en schoten direct te hulp, de vrouw werd aan de kant gehaald en binnen bij het theater opgewarmd. Een ambulance kwam ter plaatse en controleerde de vrouw, zij hoefde na controle niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurster en haar metgezellen zijn met de taxi naar huis gebracht.

Auto geborgen

De berging van de te water geraakte personenauto was nog een hele klus, een speciaal duikteam werd opgetrommeld en ook een grote bergingswagen met kraan van het bergingsbedrijf kwam ter plaatse om het voertuig uit het kanaal te takelen. Omstreeks 02:30 uur was de klus geklaard en keerde men huiswaarts. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):