vrijdag, 1. april 2022 - 15:11 Update: 01-04-2022 15:18

Drie verdachten aangehouden voor smokkel 2.500 kilo cocaïne

vuurwapen
Foto: Politie
Etten-Leur/Oudenbosch

Afgelopen dinsdag heeft de politie drie verdachten aangehouden op verdenking van de import van in totaal ruim 2.500 kilo cocaïne. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Meerdere doorzoekingen

Na de aanhoudingen verrichtten rechercheurs van de Landelijke Eenheid in totaal zeven doorzoekingen. 'Bij deze doorzoekingen zijn onder andere vuurwapens, synthetische drugs en dure goederen in beslag genomen', aldus de politie.

Samenwerking

Bij de actie waren ook vertegenwoordigers van de Belastingdienst, de Douane en de betrokken gemeenten aanwezig. Zij werken nauw samen in de aanpak van de georganiseerde criminaliteit in de transportsector.

Verdachten

De verdachten, een man uit Etten-Leur (44), Oudenbosch (40) en een man uit België (64), zijn door politieagenten van de Dienst Infrastructuur aangehouden. Eén van hen is een transportondernemer. De mannen zouden betrokken zijn geweest bij de smokkel van in totaal 2.500 kilo cocaïne, die begin 2020 in containers werd aangetroffen. De politie kwam de verdachten op het spoor door informatie afkomstig uit cryptocommunicatie. Het onderzoek gebeurt onder het gezag van het Landelijk Parket.

Doorzoekingen

De doorzoekingen vonden plaats in vier woningen, twee garageboxen en in een bedrijfspand in Etten-Leur. Tijdens de zoekingen troffen de rechercheurs onder andere drie vuurwapens aan, munitie, ongeveer een kilo synthetische drugs, grondstoffen voor de productie van synthetische drugs en diverse gestolen goederen. Naast de verboden goederen, nam de politie ook duizenden euro’s contant geld, dure horloges en kleding in beslag. Ten behoeve van verder onderzoek nam de politie ook verschillende laptops, telefoons en andere gegevensdragers mee.

Voorgeleiding

De drie verdachten zijn vrijdag 1 april voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Zwolle.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: