zaterdag, 30. april 2022 - 8:36 Update: 30-04-2022 8:44

Politie zoekt eigenaren van op Kingsland Festival gestolen telefoons

gestolen-telefoons
Foto: Politie
Amsterdam/Den Haag

De politie is op zoek naar de eigenaren van 21 gestolen smartphones. 'Dankzij twee meldingen van een gestolen telefoon tijdens Koningsdag in Amsterdam, kwam de politie in Den Haag een man en een jongen met een tas vol mobiele telefoons op het spoor', zo meldt de politie.

Koningsdag Kingsland Festival Amsterdam

'Het tweetal is aangehouden op verdenking van diefstal van 21 mobiele telefoons. Bestolen bezoekers van het Kingsland Festival in Amsterdam worden opgeroepen om zich te melden', zo laat de politie weten.

Find my iPhone

Twee slachtoffers waren op Koningsdag afzonderlijk van elkaar tijdens het Kingsland Festival bestolen van hun mobiele telefoon. Via Find My iPhone ontdekten zij dat hun mobieltjes mogelijk ergens in de Paets van Troostwijkstraat in de Haagse wijk Laak terecht waren gekomen. Gewaarschuwde agenten deden onderzoek in de straat, maar troffen de telefoons niet aan. Wel bleken in de straat nog meer mensen op zoek naar gestolen telefoons.

Tas met twintig telefoons

In de Allard Piersonlaan zagen agenten even later twee personen lopen die zich verdacht gedroegen. Ze lieten een tas achter op straat en zijn staande gehouden. In de tas bleken 21 mobiele telefoons te zitten. De twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van diefstal van deze telefoons. Het gaat om een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 13-jarige jongen uit Den Haag.

Herkomst telefoons

De eerste slachtoffers hebben hun telefoons inmiddels teruggekregen. Zij zijn allemaal van hun mobiele telefoon bestolen tijdens het Kingsland Festival in Amsterdam. De herkomst van de overige telefoons wordt nog onderzocht. Bent u op het festivalterrein bestolen van jouw telefoon en herkent u uw toestel op bovenstaande foto? Neem dan contact met de politie via 0900-8844. 'Aan de hand van bijvoorbeeld achtergrondschermen kunnen we dan kijken of het om uw toestel gaat', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: