donderdag, 2. juni 2022 - 14:22 Update: 06-06-2022 10:42

Amber Alert: Vermiste jongen (9) in Kerkrade, politie doet oproep aan man

agenten-politieauto
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Kerkrade

In de zoektocht naar de vermiste 9-jarige Gino komt de politie graag in contact met mensen die woensdagavond in de speeltuin gelegen aan de Hertogenlaan en Zonstraat in Kerkrade zijn gezien. Een getuige zegt daar rond 18.30 uur een volwassene en drie kinderen te hebben gezien. Mogelijk weten zij meer over de verblijfplaats van de jongen.

De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de vermissing. Het spreken met bewoners en getuigen en het uitlezen van camerabeelden zijn dingen die nu worden gedaan. Ook gaat er een melding uit naar alle telefoons in de regio, een zogenaamd vermist kind-bericht. Hiermee willen we nog meer mensen bereiken die meedenken.

De politie is sinds woensdag- op donderdagnacht dringend op zoek naar de sinds woensdagavond vermiste Gino van der Straeten. Hij werd het laatst gezien in de speeltuin gelegen aan de Hertogenlaan en Zonstraat in Kerkrade tussen 19.30 en 20.30 uur.

De 9-jarige heeft een blanke huidskleur, blond haar, blauwe ogen en droeg woensdagavond een rode jas met zwarte mouwen van het merk Jordan en een lichte spijkerbroek, een rood Nike-petje en groene schoenen met witte zool. Hij heeft mogelijk een zwarte step met rode handvatten en daarop rode stickers bij zich.
 
Heeft u tips of heeft u deze jongen gezien? Bel dan 112 bij spoed of 0900-8844 voor tips. Delen van dit bericht wordt op prijs gesteld.

Update 18.50 uur

Uit onderzoek van de politie blijkt dat drie kinderen en een man ten tijde van de verdwijning van Gino woensdag aan het voetballen waren op het speelveldje aan de Hertogenlaan en de Zonstraat in Kerkrade. Dit kan in de late middag of avond zijn geweest.

Kinderen inmiddels gesproken

'We hebben inmiddels met de drie kinderen kunnen spreken, maar helaas nog niet met de man. We doen een dringend beroep op deze man om zich te melden. Als buurtbewoners of anderen deze man daar hebben gezien, horen we dat ook heel graag. Elke tip kan van voor het onderzoek van waarde zijn', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):