zaterdag, 9. juli 2022 - 19:50 Update: 10-07-2022 10:41

Duizenden bezoekers op openingsdag Marinedagen 2022

marinedagen-schip-militair
Foto: Ministerie van Defensie
Den Helder

Zo'n 35.000 mensen hebben zaterdag de Marinedagen 2022 bezocht. 'Ook zondag is de Marinebasis Den Helder nog de hele dag geopend voor het publiek. Het evenement met het thema ‘Workforce of the Future’ biedt de mogelijkheid van een kijkje achter de schermen bij het operationele domein van de Koninklijke Marine', zo meldt het ministerie van defensie zaterdag.

Britse landing ship dock Mounts Bay van 180 meter

Diverse schepen zijn tijdens de Marinedagen geopend voor het publiek. Zo kan men aan boord van Zr.Ms Tromp, Rotterdam, Holland, Makkum, Mercuur en Schiedam. Ook zijn er buitenlandse schepen te bezoeken. Het Britse landing ship dock Mounts Bay is met zijn bijna 180 meter een indrukwekkende verschijning. 

Mijnendienst

Verder zijn er beide dagen demonstraties. De Koninklijke Marine toont onder meer hoe de mijnendienst een explosief tot ontploffing brengt. Het Korps Mariniers voert een amfibische landing uit en het Fleet Marine Squadron brengt een snelle drugsboot tot stoppen.

Jongste doelgroep

Ook voor de jongste doelgroep is er veel leuks te beleven. Zij kunnen klimmen en klauteren, en sparen voor een volle stempelkaart. Daarmee verdienen zij een heuse marinebaret! 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: