zondag, 17. juli 2022 - 13:04

Overvaller doet zich voor als postbezorger

Politieauto met nieuwe striping
Foto: MV
Rotterdam

Twee mannen die kennelijk van plan waren om op klaarlichte dag een overval te plegen, gingen er zaterdagmiddag 16 juli direct vandoor toen de bewoonster alarm sloeg. Ondanks een uitgebreide zoektocht in de omgeving zijn de twee nog niet gevonden. Een van hen droeg een jas van PostNL.

Omstreeks 14.00 uur werd er bij de bewoonster van een appartement aan het Stationsplein aangebeld en zag zij een man staan die zei dat hij een pakketje voor haar had. Op het moment dat zij de deur open deed, bedreigde hij haar met een mes en kwam er een tweede man tevoorschijn. De vrouw gaf van schrik direct een gil waardoor twee andere aanwezigen kwamen kijken en de twee mannen er direct vandoor gingen. Zij zijn vanuit het Y-gebouw, waarin het appartement zich bevindt, weggerend over het Stationsplein en daarna verdwenen. Meerdere politie-eenheden gingen naar de mannen op zoek, zij werden niet meer gevonden.

Van de overvallers is het volgende signalement bekend: De man met het pakketje was een getinte man met dreadlocks. Hij droeg een Post NL jas met daaronder een blauwe broek en had een mondkapje op. De tweede man was eveneens getint en had kort haar. Hij was iets kleiner dan de man met het pakketje.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: