maandag, 25. juli 2022 - 17:37 Update: 25-07-2022 17:48

Politie: Geen anderen betrokken bij noodlottig kano-ongeluk Duits gezin

politieboot
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Biddinghuizen

De politie is na onderzoek naar de oorzaak van het fatale ongeluk met een kano op het Veluwemeer vorige week donderdag tot de conclusie gekomen dat er geen andere partijen bij betrokken zijn dan alleen het Duitse gezin. Dit meldt de politie.

Drie gezinsleden omgekomen

Bij het ongeval kwamen drie gezinsleden van een Duits gezin uit de regio Nordrhein Westfalen om het leven. Het gaat om de 42-jarige vader, de 32-jarige moeder en een meisje van 5 jaar oud. Alleen de 7-jarige dochter van het gezin overleefde het ongeval en ligt in het ziekenhuis. 

Kano gekapseisd

Rechercheurs hebben de afgelopen dagen nader onderzoek gedaan om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het noodlottige kano-ongeluk op het Veluwemeer. Daarbij is onder andere onderzoek gedaan naar de betrokken kano en gekeken naar mogelijke sporen van schade. 'Alles wijst er op dat het kapseizen van de kano het gevolg is van een ongeluk waarbij geen andere partijen betrokken zijn geweest. Door deze uitkomst is er geen sprake van een strafrechtelijk onderzoek', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):