vrijdag, 2. september 2022 - 15:07 Update: 02-09-2022 15:11

Politie pakt man (20) op voor twee explosies bij woningen Den Bosch

celdeur-bewaker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Bosch/Rotterdam

Onderzoek naar aanleiding van twee explosies bij woningen eind juli in Den Bosch leidde donderdag tot de aanhouding van een 20-jarige man uit Rotterdam. 'De man wordt verdacht van betrokkenheid bij beide incidenten', zo meldt de politie vrijdagmiddag.

Wijk Maaspoort

De Bossche wijk Maaspoort werd eind juli opgeschrikt door twee enorme knallen. Bij twee woningen werden in dezelfde week explosieven tot ontploffing gebracht. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het had ook heel anders kunnen aflopen. 

Explosies

In de nacht van zaterdag op zondag 31 juli werd bij een woning aan de Stapelen een explosief tot ontploffing gebracht. De explosie volgde op een ontploffing enkele dagen eerder bij een woning in dezelfde wijk aan de Goedenrade. Bij beide explosies raakten de woningen beschadigd. Er vielen gelukkig geen gewonden, maar het had veel erger kunnen aflopen.

Plaatsing camera’s

De explosies hadden lokaal grote impact en leverden gevoelens van onveiligheid en verontwaardiging op bij wijkbewoners.  In overleg met de gemeente ’s-Hertogenbosch en het Openbaar Ministerie Oost-Brabant werden daarom twee tijdelijke camera’s  geplaatst in de wijk Maaspoort, nabij de woning aan de Goedenrade. Dit met de nadrukkelijke bedoeling om de openbare orde te handhaven en het veiligheidsgevoel van wijkbewoners te vergroten.

Onderzoek

Onze recherche startte een onderzoek naar beide explosies. Tijdens het onderzoek kwam de verdachte in beeld.  Het gaat om een 20-jarige man uit Rotterdam.

Aanhouding

'Donderdag 1 september werd de verdachte door de Belgische collega’s  om 20.45 uur aangehouden op een treinstation in Brussel.  De overleveringsprocedure om de verdachte naar Nederland te krijgen wordt in gang gezet.', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: