dinsdag, 4. oktober 2022 - 21:45 Update: 04-10-2022 21:50

Jongetje (6) aangereden op zebrapad, automobilist door rood rijdt door

ambulance-donker-brandweer-reanimatie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Een 6-jarige jongetje is maandagavond in Den Haag zwaargewond geraakt nadat hij door een auto die door rood licht reed werd aangereden. 'De bestuurder van de auto die hem aanreed is doorgereden. Dit gebeurde maandagavond rond 20.30 uur op de kruising van de Loosduinseweg en de Gaslaan', zo meldt de politie dinsdag.

Oversteekplaats

Een gezin stak de weg over bij een voetgangers oversteekplaats, in de richting van de Engelenburgstraat. De 6-jarige zoon van het gezin was bijna aan de overkant toen er een lichtkleurige auto aan kwam rijden die het rode stoplicht negeert en hem aanrijdt. 'De bestuurder stopt geen moment. Ook niet als het slachtoffer zwaargewond op de rijbaan blijft liggen', aldus de politie.

Jongetje met zwaargewond met spoed naar ziekenhuis

Omstanders hebben direct 112 gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam was het slachtoffer buiten bewustzijn. De traumahelikopter is geland en hulpdiensten hebben zich ontfermd over de zwaargewonde jongen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Zilvergrijze Toyota Yaris, model 2002-2005 gezocht

Uit het eerste onderzoek naar de scherven op straat blijkt dat de bestuurder waarschijnlijk in een lichtgrijze Toyota Yaris model 2002-2005 reed. Door de aanrijding zou deze auto nu schade rechtsvoor moeten hebben. Heeft u dit type auto (met schade) zien rijden in de omgeving? Neem dan contact op met de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):