zaterdag, 26. november 2022 - 19:10 Update: 26-11-2022 19:16

Vijf kinderen gewond na eenzijdig auto-ongeval, bestuurster (27) aangehouden

ambulances
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Zaamslag

Zaterdagmiddag gebeurde in het Zeeuwse Zaamslag rond 12.25 uur op de Rondweg een eenzijdig verkeersongeval. 'Daarbij belandde een 27-jarige vrouw uit Hulst met haar auto in een droge sloot. In de auto zaten ook vijf kinderen die allemaal gewond raakten', zo meldt de politie zaterdag.

Blaastest

'Na het ongeval namen agenten een blaastest bij de vrouw af. Deze wees uit dat ze mogelijk onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Ze is aangehouden, haar rijbewijs is ingevorderd en ze is meegenomen naar het politiebureau', aldus de politie. Een arts nam daar bloed bij de vrouw af voor verder onderzoek. Er zal ook onderzocht worden of ze onder invloed van drugs verkeerde.

Vijf gewonde kinderen naar ziekenhuis gebracht

De kinderen zijn afkomstig van verschillende adressen en tussen de 2 en 7 jaar oud. Ze wonen allemaal in Hulst. Het gaat om drie jongens en twee meisjes. Ze zijn allemaal overgebracht naar het ziekenhuis. De toestand van de gewonde kinderen is onbekend. De vrouw is na bloedafname en verhoor in vrijheid gesteld. Twee van de vijf kinderen zijn haar kinderen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):