woensdag, 7. december 2022 - 15:29 Update: 07-12-2022 15:53

Man (44) zedenzaak Heusden ook verdacht van seks met minderjarig meisje

leerlingen-schoolplein-middelbaar
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Heusden

De politie hield eind augustus een 44-jarige man uit de gemeente Heusden (NB) aan in een zedenzaak. De man kwam als verdachte naar voren in het onderzoek, dat werd gestart na een melding dat een man heimelijk opnamen zou maken van kinderen', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Voorlopige hechtenis verlengd

'Ook zou hij seksuele handelingen bij zichzelf hebben verricht in het bijzijn van een minderjarige. Vandaag bepaalde de rechtbank dat de man in voorlopige hechtenis blijft', aldus het OM.

Leraar basisschool

Na de eerste melding bleek dat de man werkzaam is als leraar op een basisschool in de gemeente Heusden. Het incident uit de melding vond plaats in Elsendorp. De bij dit incident betrokken kinderen zijn ook geen leerlingen van de school waarop hij les gaf. 

Verdenkingen

Na zijn aanhouding is kinderporno gevonden bij de man. Naar de aard en omvang van het beeldmateriaal wordt nog verder onderzoek gedaan. Het onderzoek richt zich ook op een groot aantal seksueel getinte gesprekken die de man gedurende meerdere jaren op internet voerde met minderjarigen. 

'Leeftijdsgenoot'

Hij deed zich daarbij veelal voor als een leeftijdsgenoot. Voor zover dat mogelijk was, heeft de politie een deel van de kinderen kunnen identificeren. Het gaat om kinderen uit verschillende gemeentes in heel het land. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen gevonden dat de man met leerlingen van de school waar hij werkte chatcontact had.

Seksueel contact

Uit het onderzoek is bovendien de verdenking ontstaan dat de man langdurig contact had met een minderjarig meisje buiten de regio, ook seksueel contact.  Het verdere onderzoek richt zich op het analyseren van de chats en al het aangetroffen beeldmateriaal. De politie hoopt het onderzoek in de loop van 2023 af te kunnen ronden.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):