vrijdag, 16. december 2022 - 15:36

Man bestraft voor ontucht met pony's

Hamer rechtbank
Foto: PX
Neder-Betuwe

De rechtbank veroordeelde vrijdag een 61-jarige man uit de gemeente Neder-Betuwe voor het plegen van ontuchtige handelingen bij meerdere Shetland pony's. De man kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Daarbij moet hij schadevergoeding betalen aan de eigenaresse van de pony's.

De man maakte zich schuldig aan het plegen van ontuchtige handelingen bij meerdere pony's. Dergelijke feiten veroorzaken maatschappelijke onrust en verontwaardiging vanwege de kwetsbaarheid van dieren, die zich moeilijk kunnen verweren tegen dit soort gedrag. 

Behandeling

Uit het reclasseringsrapport en de stukken die de man voor de zitting naar de rechtbank heeft gestuurd blijkt dat de man zich na zijn aanhouding heeft gewend tot Kairos. De behandeling daar is tot nu toe positief verlopen. De man gaf op de zitting aan dat hij graag verder wil gaan met zijn behandeling. 

Bijzondere voorwaarden

De rechtbank oordeelt dat een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden met een proeftijd van 3 jaar een passende straf is. Aan deze voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen, zo mogelijk bij de therapeut waar de man een goede behandelrelatie heeft opgebouwd. De rechtbank legt bijzondere voorwaarden op om herhaling te voorkomen. Daarbij is het een stok achter de deur om niet opnieuw strafbare feiten te plegen. 

Schadevergoeding

De man moet tot slot ongeveer 100 euro als schadevergoeding betalen aan de eigenaresse van de pony’s voor de gemaakte kosten

Categorie:
Provincie: