donderdag, 5. januari 2023 - 15:43

Aanhouding drugsbaas in Rotterdam

Aanhouding op straat
Foto: Politie
Rotterdam

FAST NL wist dinsdag 3 januari 2023 de schuilplaats te achterhalen van een 67-jarige drugsbaas, die in België veroordeeld is tot een gevangenisstraf van 15 jaar. De man, die bekend is onder vele aliassen, bleek zich schuil te houden op een adres in Rotterdam.

Door intensief speurwerk wist de politie hem daar te traceren. Omdat de man door de Belgische autoriteiten als vuurwapengevaarlijk was gekwalificeerd, werd de aanhouding gedaan door de DSI van de Landelijke Eenheid, waardoor de aanhouding veilig kon plaatsvinden. Er werden geen wapens aangetroffen, maar de veroordeelde bleek wederom in het bezit te zijn van een nieuwe, valse identiteit.

FAST NL kwam de man op het spoor nadat  men, op verzoek van het Belgische FAST team, op zoek ging naar de veroordeelde. Deze was in januari 2022 in België bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar wegens het leiding geven aan een criminele organisatie die zich in de jaren 2016-2020 bezig hield met grootschalige import van zowel heroïne als cocaïne. Nadat FAST België aanwijzingen had gekregen dat de veroordeelde zich in Nederland zou bevinden werd een Europees Aanhoudingsbevel uitgevaardigd, waarna men FAST NL vroeg om onderzoek naar de verblijfplaats van de veroordeelde crimineel te doen. Dit leidde afgelopen dinsdag tot een succesvolle interventie. De overleveringsprocedure naar België is in gang gezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: