woensdag, 18. januari 2023 - 16:50 Update: 18-01-2023 17:04

Drietal opgepakt in onderzoek vuurwerkexplosie waarbij vrouw hand verloor

ruit-gebroken-explosie
Foto: Politie
Hengelo

De politie heeft woensdagochtend 3 mannen gearresteerd op verdenking van poging doodslag, gepleegd op 22 november in Hengelo (OV). 'Bij de explosie van vuurwerk raakte een vrouw zwaargewond aan haar hand. De drie verdachten van 17, 18 en 26 jaar oud komen allen uit Hengelo.

Vuurwerk door gebroken raam naar binnen gegooid

Dinsdagavond 22 november rond 22.45 uur is een explosief/vuurwerk in een woning aan de Egbertstraat in Hengelo gegooid. De bewoonster (30 jaar) raakte ernstig gewond aan haar hand, toen zij het explosief haar woning uit wilde gooien. Dat was kort daarvoor door een raam naar binnen gegooid.

Onderzoek

De recherche heeft in het onderzoek naar de daders, gesproken met het slachtoffer en een buurtonderzoek gehouden; daarnaast is social media ingezet en zijn camera-opnames bekeken. Gezamenlijk heeft dit geleid tot de aanhouding van de verdachten, vanmorgen in hun woningen. De verdachten worden de komende dagen verhoord over hun betrokkenheid. De exacte toedracht van de vuurwerkactie wordt onderzocht.

Informatie

Het onderzoeksteam komt graag nog in gesprek met mensen die mogelijk nog informatie hebben en niet eerder gesproken hebben met de politie. Neem dan contact op via het algemeen nummer 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: