maandag, 6. februari 2023 - 14:59

Vier mannen gewond bij incident op Drents vakantiepark

Foto van vakantiepark | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Gees

In de nacht van zondag op maandag heeft een 33-jarige man uit de gemeente Coevorden in een vakantiewoning aan De Kamp in Gees drie mensen verwond. 'Bij het incident is de verdachte zelf ook gewond geraakt. De man is aangehouden en zit vast', zo meldt de politie maandag.

Afzetlint

Maandagochtend omstreeks 02.00 uur kwam er een melding binnen van een conflict op een vakantiepark aan De Kamp in Gees. Daar blijkt een conflict te zijn in een chalet. Agenten die de woning binnen gaan, zien dat de verdachte onder dreiging van een mes een man vasthoudt. In de woning zijn ook twee andere gewonde mannen aanwezig.

Stroomstootwapen ingezet

Om de dreigende situatie direct onder controle te krijgen, is door de politie gebruik gemaakt van het stroomstootwapen. 'De verdachte raakte hierdoor buiten kennis. De inzet van het stroomstootwapen zal, zoals voorgeschreven in de richtlijn, worden getoetst op onder meer rechtmatigheid en proportionaliteit', aldus de politie.

Ziekenhuis

Twee slachtoffers, mannen van 43 en 29 uit de gemeente Coevorden, zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook de verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. Twee getuigen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Emmen, één van hen is na verhoor naar het ziekenhuis gestuurd voor behandeling.

Cellencomplex

In de woning wordt sporenonderzoek verricht en de politie hoort getuigen over het incident. De verdachte wordt maandag 6 februari overbracht naar het cellencomplex en wordt dan verhoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: