vrijdag, 17. maart 2023 - 21:45 Update: 17-03-2023 21:51

DSI houdt vluchtgevaarlijke groothandelaar in heroïne aan in Bleiswijk

dsi-politie-wapen
Foto: Politie Landelijke Eenheid
Bleiswijk

Vrijdagmiddag heeft de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie in een woning in Bleiswijk een vluchtgevaarlijke Griek aangehouden. Dit meldt de politie vrijdag.

Invoer 1.500 kg heroïne 

'De 37-jarige man is verdachte in een grootschalig drugsonderzoek in Roemenië, waarbij zijn betrokkenheid bij de invoer van 1.500 kg heroïne wordt onderzocht. Het Fugitive Active Search Team kwam de man op het spoor', aldus de politie. Omdat de verdachte mogelijk vuurwapengevaarlijk is, heeft de Dienst Speciale Interventies (DSI) de aanhouding verricht.

Roemenië ontvlucht 

De man is in 2021 eerder vanuit Nederland overgeleverd aan Roemenië en in afwachting van zijn proces met huisarrest tijdelijk in vrijheid gesteld. Hij wist Roemenië te ontvluchten en week weer uit naar Nederland. Vorige week kreeg FASTNL informatie van de Nederlandse liaison officer in Boekarest dat de man zich in Nederland ophield en verzocht FASTNL van de Landelijke Eenheid de opsporing te doen. 

Overlevering

In samenwerking met het FAST Roemenië heeft FASTNL het onderzoek opgepakt en dat leidde tot de herkenning van de man in een woning in Bleiswijk waar hij verbleef. Zo kon hij kort na zijn opnieuw verworven vrijheid door de DSI worden aangehouden. De verdachte wordt voorgeleid aan de overleveringskamer van de rechtbank in Amsterdam, waarna deze over zijn overlevering beslist.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):