zondag, 16. april 2023 - 18:55

Verdachte situatie leidt tot cocaïnevangst in haven bij Vlissingen

douane-hond-drugs
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Nieuwdorp/Vlissingen

Zondagmiddag is in de haven van Vlissingen een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. 'Een verdachte situatie leidde uiteindelijk naar een container waarin de cocaïne was verstopt', zo laat de politie zondag weten.

Controle voertuig

Een surveillance eenheid van de Douane merkte in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur in Ritthem op de Europaweg Noord een verdachte situatie op. Terwijl de bestuurder van een voertuig werd gecontroleerd, maakte de bijrijder zich snel uit de voeten. In het voertuig werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. 

Bijrijder na zoekslag gevonden

De surveillance eenheid riep assistentie in en samen met eenheden van de Koninklijke Marechaussee en de politie werd een zoekslag gemaakt. Niet veel later werd de bijrijder aangetroffen. De mannen van 26 en 36 jaar oud werden allebei aangehouden. De mannen hebben geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland. De 36-jarige man bleek ook nog een gevangenisstraf van ruim 200 dagen open te hebben staan.

Gezamenlijk onderzoek haventerrein Nieuwdorp

De Douane en de politie stelden samen een nader onderzoek in. Hieruit bleek al snel dat de mannen vermoedelijk van plan waren om cocaïne uit te halen. Op een haventerrein aan de Finlandweg in Nieuwdorp werd zondagmiddag de container aangetroffen waarop de mannen het vermoedelijk hadden gemunt. In de container bleken tientallen kilo’s cocaïne te zijn verstopt. Het Team Bijzondere Bijstand van de Douane doet verder onderzoek aan de verdovende middelen. De mannen zitten vast en worden door de politie verhoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):