zaterdag, 29. april 2023 - 12:30 Update: 29-04-2023 15:17

Weer twee pogingen brandstichting met brandbommen in Rotterdam

politie agenten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

In Rotterdam zijn afgelopen nacht twee pogingen tot brandstichting gedaan met brandbommen. Dit meldt de politie zaterdag.

Crooswijkseweg en Strevelsweg

'Op de Crooswijkseweg kon zaterdagochtend vroeg een brand of explosie worden voorkomen door een alerte melder. Na de melding werd door agenten een fles met een vloeistof gevonden. Op de Strevelsweg ging een uurtje later wel een explosief af. Daarop volgde een korte brand', aldus de politie die een onderzoek is gestart.

Verdachte situatie Crooswijkseweg

Een alerte getuige meldde in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 april een verdachte situatie bij het alarmnummer. De melder zag rond 03.00 uur twee mannen die zich verdacht ophielden bij een winkelpand. Ook rook de melder een rare lucht. De melder heeft mogelijk een brand of explosie weten te voorkomen, want toegesnelde agenten troffen bij het winkelpand een fles met een vloeistof aan. De fles is veilig gesteld voor onderzoek door de Forensische Opsporing. Naast sporenonderzoek, doet de politie buurtonderzoek en zullen beschikbare camerabeelden worden bekeken.

Harde knallen bij pand aan de Strevelsweg

Rond 04.00 uur vanmorgen schrokken buurtbewoners van de Strevelsweg van harde knallen. Er bleek een explosief af te zijn gegaan bij een winkelpand. Er volgde een korte brand. Gelukkig raakte niemand gewond. Na de explosie gingen twee mannen op een scooter er vandoor. De bestuurder droeg grijze schoenen en was donker gekleed. De man achterop de scooter had een tenger postuur, was in het zwart gekleed en droeg een wit ondershirt. Beiden droegen een witte helm.  De politie deed ter plekke onderzoek. Daarbij zijn ondermeer explosievenverkenners (TEV) en de Forensische Opsporing ingezet. 

Camerabeelden gezocht

Voor het politieonderzoek van beide incidenten zijn getuigen en camerabeelden zeer welkom. De politie vraagt daarom aan mensen die beschikken over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in deze straten of omliggende straten om te controleren of daarop rond de genoemde tijdstippen iets verdachts te zien is. De politie vraagt als dat het geval is om contact op te nemen.

Meld verdachte situaties en bel 112

Het is niet de eerste keer dat een explosie is voorkomen door een alerte getuige. Afgelopen maart was het een buurtbewoner in Vlaardingen die zeer alert een verdachte situatie meldde waardoor een explosie kon worden voorkomen. Ziet u een verdachte situatie, bel dan direct 112.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: