maandag, 8. mei 2023 - 20:40

Vader (20) aangehouden in onderzoek naar verdacht overlijden baby

Foto van forensisch onderzoek | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

In het onderzoek naar aanleiding van een verdacht overlijden van een baby is dinsdag 2 mei jl. de vader, een 20-jarige Bredanaar, aangehouden. 'Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld', zo melden de politie en het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingesteld

Op vrijdag 31 maart jl. overleed in een ziekenhuis in Rotterdam een Bredase baby, een jongetje van zeven weken. De omstandigheden rond de mogelijke oorzaak van overlijden waren zodanig dat in overleg met de Officier van Justitie een Team Grootschalige Opsporing werd ingesteld.  

Forensische Opsporing

In het kader van het onderzoek werd zaterdag 1 april 2023 door Forensische Opsporing in een woning in Breda naar sporen gezocht. Deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van de baby.

Misdrijf

Inmiddels gaan politie en Openbaar Ministerie er vanuit dat er sprake is van een misdrijf en dat de vader van het kindje kan worden aangemerkt als verdachte. Hij is dinsdag 2 mei jl. in Breda aangehouden en vandaag, maandag 8 mei 2023, voorgeleid voor de rechter-commissaris voor doodslag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: