zondag, 14. mei 2023 - 21:33

Auto slaat over de kop, inzittenden gaan ervan door

politieauto-afzetlint-agenten
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
IJzendijke

Een auto is zondagochtend, op de Middenweg (N61) in het Zeeuwse IJzendijke over de kop geslagen. Dit meldt de politie zondag.

Aangehouden

'Er raakte niemand gewond. De drie inzittenden zijn er na het ongeval vandoor gegaan. Agenten die hen korte tijd later zagen lopen hebben het drietal aangehouden', aldus de politie.

Onbekende oorzaak

Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 07.30 uur. Door nog onbekende oorzaak is de auto over de kop geslagen en in de middenberm tegen de vangrail terecht gekomen. Twee mannen en een vrouw zijn na het ongeval weggegaan. Agenten treffen het drietal op de Turkeijeweg. Ze zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. 

Alcohol en drugs gebruikt

De 20-jarige bestuurder heeft geen geldig rijbewijs en zowel de alcohol- als de drugstest gaven een positief resultaat. Een arts heeft op het politiebureau een bloedproef afgenomen om het gebruik van alcohol en drugs definitief vast te stellen. De twee andere inzittenden, een man uit Terneuzen en een vrouw uit Breda, beide 19 jaar, zijn aangehouden op verdenking van het verlaten van een plaats ongeval. Zij hebben een verklaring afgelegd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):