maandag, 5. juni 2023 - 21:46 Update: 05-06-2023 21:50

Werkgever en werknemer vanaf 1 juli 2023 verplicht om hun eigen visie op re-integratietraject te geven

gebroken-been-ziekenhuis
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Het is belangrijk dat de re-integratie van zieke werknemers zo goed mogelijk verloopt. Werkgevers en werknemers dragen daarvoor een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Het gesprek tussen de werknemer en de werkgever is daarbij een onmisbaar onderdeel. 'Om dat gesprek te bevorderen zijn werkgever en werknemer per 1 juli 2023 verplicht om hun visie op het re-integratietraject te geven', zo meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandag.

Re-integratieafspraken

Werkgevers en werknemers moeten hun mening over de re-integratieafspraken op meerdere momenten vastleggen, zoals bij het opstellen en bijstellen van het gezamenlijke plan van aanpak en bij de eerstejaarsevaluatie. De visie is gericht op de kortere én de langere termijn; werkgever en werknemer kunnen haar regelmatig bijstellen als dat nodig is.

Bijdragen aan succesvol traject

De nieuwe regeling legt vast wat nu vaak al de praktijk is. Zij is bedoeld om het gesprek over de re-integratie tussen werknemer en werkgever te bevorderen en zo bij te dragen aan een succesvol traject. De verplichting om de visies op het re-integratietraject toe te voegen geldt overigens alleen voor stukken die na 1 juli 2023 zijn opgesteld. Dit staat in een nieuwe ministeriële regeling, die recent is gepubliceerd in de Staatscourant.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):