donderdag, 22. juni 2023 - 17:00

Stewardess onder invloed bij alcoholcontrole Schiphol

Vliegtuig
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Schiphol

Het team Luchtvaarttoezicht van de politie voerde donderdag 22 juni op Schiphol een grote alcoholcontrole uit. Dit gebeurde samen met de Koninklijke Marechaussee (KMar). Bij een 60-jarige stewardess was sprake van een te hoog alcoholpromillage in het bloed. Een 45-jarige man die deel uitmaakte van het cabinepersoneel van een andere vlucht bleek na een tweede en uitgebreidere alcoholtest net lager dan de wettelijke toegestane limiet te zitten en kon zijn weg vervolgen.

Vanochtend controleerde het team Luchtvaarttoezicht, Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid samen met de KMar in totaal 528 leden van het vliegtuigpersoneel (piloten en cabinepersoneel). De vrouw blies na een ademanalyse op het bureau 240 ug/l (0,55 promille) en kreeg na overleg met het Openbaar Ministerie een transactievoorstel van 859 euro, die ze heeft voldaan. Het vliegtuig is zonder haar vertrokken.

De 60-jarige vrouw en 45-jarige man werken allebei voor een buitenlandse luchtvaartmaatschappij.

0,2 promille

In de luchtvaart is maximaal 0,2 promille toegestaan. Tien uur voorafgaand aan een vlucht mag het vliegtuigpersoneel geen alcohol nuttigen.

Regelmatig

Het team Luchtvaarttoezicht van de politie voert dit soort controles regelmatig uit onder vliegers en cabinepersoneel. Ook op kleinere luchthavens.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: