maandag, 21. augustus 2023 - 12:28 Update: 21-08-2023 14:28

Drie agenten gewond bij vechtpartij, vier aanhoudingen

Aanhouding op straat
Foto: Politie
Etten-Leur

De politie heeft zondagavond 20 augustus in Etten-Leur na een vechtpartij drie mannen (34, 52, 54 jaar oud) en een vrouw (52 jaar oud) uit Sint Willebrord aangehouden op het Raadhuisplein en de Markt. Aanleiding was een vechtpartij.

Toen agenten rond 21.30 uur afgingen op een melding van een vechtpartij leek de rust even wedergekeerd. Agenten probeerden de zaak te de-escaleren door het gesprek aan te gaan. Maar toch sloeg opnieuw de vlam in de pan en werden agenten en beveiligers belaagd. De situatie was zo dreigend dat de dienders hun wapenstokken moesten gebruiken en op linie moesten gaan staan om de menigte op afstand te houden. Uit omliggende politieteams kwamen agenten ter plaatse om te assisteren.

Gewond

Drie agenten en een onbekend aantal burgers raakten gewond. Het kostte de agenten, geassisteerd door beveiligers, grote moeite de openbare orde te herstellen. Meerdere malen werd gevorderd weg te gaan, maar het publiek bleef de agenten belagen met klappen en trappen. Ook werd er met voorwerpen gegooid. Uiteindelijk zijn vier mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De agenten hebben aangifte van mishandeling gedaan. De vier aangehouden verdachten zijn ingesloten. De aanleiding van de vechtpartij is onduidelijk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: