vrijdag, 1. september 2023 - 14:21 Update: 01-09-2023 14:27

Molotovcocktails gegooid naar auto en woning in Nuland

Nuland

In de nacht van donderdag op vrijdag is er met twee molotovcocktails brand gesticht bij een woning in de Akkerpolei in het Brabantse Nuland. 'Een auto raakte door de brand zwaar beschadigd. Ook werd molotovcocktail tegen de achtergevel van een woning gegooid, maar die kwam niet tot ontbranding', zo meldt de politie vrijdag.

Auto in brand

Rond 03.30 uur werden de bewoners door een getuige gealarmeerd dat de auto in brand stond. De brandweer spoedde zich ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto onherstelbare schade opliep. 

Molotovcocktails 

'Al snel bleek dat er waarschijnlijk sprake was van brandstichting en dat daarbij vermoedelijk een fles met brandbare vloeistof, een zogenaamde molotovcocktail, was gebruikt. Later bleek dat een soortgelijke fles ook tegen de achtergevel van het huis was gegooid, maar gelukkig doofde die zichzelf voordat het schade kon toebrengen. Er raakte niemand gewond', aldus de politie.

Onderzoek

De politie is meteen gestart met een onderzoek. De omgeving werd afgezet voor sporenonderzoek, dat in de loop van de ochtend plaatsvond. De politie hoort de betrokkenen en getuigen en bekijkt eventueel beschikbare camerabeelden. 

Eerdere autobrand 

Ongeveer een maand geleden, op 22 juli, werd in de nabijheid van deze woning ook een auto in brand gestoken. De politie sluit uit dat er een verband is tussen deze branden en neemt dat dan ook mee in het onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: