zondag, 26. november 2023 - 21:16

Vrouw die op A1 werd doodgereden zocht naar uit de auto gevallen telefoon

politieauto-snelweg-ongeval
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Bathmen

Zaterdagavond heeft er rond 23:30 een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de A1 bij Bathmen.

'Telefoon uit auto gevallen'

Op basis van alle verklaringen lijkt het erop dat er een auto met meerdere personen over de snelweg reed. Eén van hen zou een telefoon uit de auto hebben laten vallen. Daarom zette de bestuurder de auto stil, en ging een vrouw uit de auto om de telefoon te zoeken. 'Zij is kort daarna slachtoffer geworden van aanrijding en ter plaatse overleden. Op dit moment kunnen we nog niets over haar identiteit zeggen, omdat de identificatie nog niet heeft plaatsgevonden', zo meldt de politie zondag.

Slachtofferhulp voor getuigen

Er zijn meerdere mensen die getuige zijn geweest, enkele nog voor het ongeval gestopt om hulp te bieden. We hebben deze mensen ’s nachts zoveel mogelijk op het politiebureau ontvangen om hun verhaal te horen en om hun gegevens te noteren. We brengen hen in contact met Slachtofferhulp Nederland, omdat ze getuige geweest zijn van een dodelijk ongeval. Getuigen kunnen ook altijd op eigen initiatief contact leggen met slachtofferhulp.

Bestuurder aangehouden

Het onderzoek naar de aanrijding loopt volop. Er zijn getuigen gehoord en afgelopen nacht is de snelweg afgesloten geweest voor sporenonderzoek. Uit het onderzoek moet later blijken wat er precies is gebeurd. 'We verwachten dat we de komende tijd daar geen details over te kunnen geven. De bestuurder van de auto waarin het slachtoffer zat, is aangehouden. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en betrokkenheid bij het dodelijke ongeval', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: