dinsdag, 28. november 2023 - 10:42

Brandend voorwerp gegooid naar woning Padangstraat

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV
Groningen

De politie kreeg maandagavond de melding van een brand aan de Padangstraat in Groningen. Er zou een brandend voorwerp tegen een woning zijn gegooid. De politie is direct een onderzoek gestart.

De melding kwam binnen rond 21:00 uur. Toen agenten ter plaatse kwamen was het de bewoner gelukt het vuur voor zijn woning zelf uit te maken. Er was flinke schade aan de voordeur van de woning. Het politieonderzoek naar waarom het brandende voorwerp naar de woning is gegooid loopt nog. 

Aanhouding verdachte

De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek gegaan naar sporen. Er is maandagavond direct buurtonderzoek gedaan in de omgeving van de Padangstraat. Ook is er gezocht naar camerabeelden waar iets op te zien is wat mogelijk met dit incident te maken heeft. Van de verdachte was een duidelijk signalement bekend. Rond 21:45 uur is een 32-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand voor de woning. In de woning van de verdachte zijn een nepvuurwapen en een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: