woensdag, 31. januari 2024 - 19:31 Update: 01-02-2024 12:39

Richard K. gebruikte illegale wapens bij moord Weiteveen

vuurwapen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Weiteveen

De verdachte van de dubbele moord in Weiteveen, Richard K., had volgens het Openbaar Ministerie Noord-Nederland geen vergunning voor de wapens die hij gebruikt heeft.

Meerdere wapens

Alles wijst er op dat K. meerdere wapens heeft gebruikt bij zijn daad, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) . Deze worden momenteel onderzocht door het NFI in Rijswijk. Ook hoe hij aan de wapens kon komen is onderdeel van het onderzoek.

Wapenvergunning

K. had een wapenvergunning voor (een) andere wapen(s) die, gezien de geschiedenis van aangiften tegen hem,  ingetrokken had moeten worden. De raadkamer in Groningen heeft bepaald dat K. nog zeker negentig dagen blijft vastzitten. Hij zal ook worden onderzocht in het Pieter Baancentrum.

Voorlopige hechtenis 90 dagen verlengd

De raadkamer van de rechtbank in Noord-Nederland heeft vandaag besloten de voorlopige hechtenis van een 50-jarige man uit Klazienaveen met negentig dagen te verlengen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van twee moorden. Volgens het OM heeft hij op dinsdag 16 januari 2024 een 38-jarige man en een 44-jarige vrouw in hun woonplaats Weiteveen met voorbedachten rade om het leven gebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: