zaterdag, 17. februari 2024 - 17:33

Drugslab aangetroffen in loods in Rijsenhout

drugslab-vaten-loods-lfo
Foto: Politie
Rijsenhout

Zaterdagochtend is in een pand aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout een drugslab aangetroffen. 'Politie en brandweer gingen naar het pand na een melding van een brandgerucht', zo meldt de politie zaterdag.

Drie aanhoudingen

'Drie personen die zich in het pand bevonden zijn door de politie naar buiten gepraat en aangehouden. Daarna heeft een arrestatieteam (DSI) het pand gecontroleerd', aldus de politie. 

LFO

Vervolgens is het pand overgedragen aan de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). In het pand werd een grote hoeveelheid vaten aangetroffen. LFO zal de inhoud onderzoeken en daarna zorgdragen voor de ontmanteling.

Afzettingen

Door het politieonderzoek was de omgeving enige tijd afgesloten, waaronder de milieustraat Rijsenhout. Nadat de afzetting beperkt werd tot het perceel, is ook de milieustraat en de Aalsmeerderweg weer opengegaan.

Verhoor

Om wat voor soort drugslab het gaat, zal nog onderzocht worden. De drie aangehouden mannen zitten vast op het politiebureau voor verhoor en onderzoek. Hun identiteit is nog niet officieel vastgesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: