zondag, 23. juni 2024 - 16:04 Update: 23-06-2024 16:09

Stellage met spandoek valt naar beneden op voetbalveld, tien gewonden

voetbalveld-toeschouwers
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Geesteren

Zaterdagavond was er in het Overijssels Geesteren een oefenduel gepland van FC Twente bij STEVO. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd is er een metalen stellage met spandoek naar beneden gevallen waardoor er meerdere gewonden zijn gevallen.

Twee ernstig gewonden

'Er zijn voor zover nu bekend 10 gewonden in het ziekenhuis behandeld, waarvan 2 met ernstige maar geen levensbedreigende verwondingen', zo meldt de gemeente Tubbergen.

'Onzettend geschrokken'

Burgemeester Anko Postma van de gemeente Tubbergen, waar Geesteren onder valt, was zelf aanwezig tijdens het evenement en zag het gebeuren. “Ik ben, net als iedereen hier, ontzettend geschrokken. Mijn gedachten gaan uit naar de gewonden, hun naasten en iedereen die hier vandaag aanwezig was. Meteen na het incident schoot iedereen te hulp, zowel de stewards als vrijwilligers en publiek. Ook de hulpdiensten waren snel ter plaatse en konden hun werk goed doen. Ik heb ontzettend veel respect en waardering voor iedereen die heeft geholpen.” 

Onderzoek

Op dit moment is de oorzaak van het ongeval nog onbekend. Er wordt een onderzoek ingesteld om de toedracht te achterhalen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):