donderdag, 10. december 2015 - 21:33 Update: 10-12-2015 21:39

Europees avontuur voorbij voor Ajax

Europees avontuur voorbij voor Ajax
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Vijf procent kans gaf De Boer zijn Ajax om op miraculeuze wijze aan uitschakeling te ontsnappen. Eén op de twintig, het is hopen op een wonder. Dat wonder kwam er niet: 1-1. Daarvoor was Ajax niet goed genoeg, de lat niet hoog genoeg, Molde FK niet gewillig genoeg en Fenerbahce niet slordig genoeg.

Maar veel scheelde het niet. Die lat bijvoorbeeld. Tot twee keer toe was de aluminium dwarsligger letterlijk én figuurlijk wat de naam al impliceert. In de eerste helft knalde Nemanja Gudelj van afstand op de lat, waarna invaller Anwar El Ghazi dat kunstje in de tweede helft nog een keer overdeed.

Veel te genieten was er niet voor de toeschouwers in de Amsterdam ArenA. Niet voor de eerste keer deze Europa League-campagne kwam het spaarzame vermaak van een jonkie. In navolging van leeftijdsgenoot Vaclav Cerny was het nu Donny van de Beek die Ajax aan de leiding hielp. Middels een fraaie kopbal bekroonde de achttienjarige middenvelder zijn tweede Europa League-duel met zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de club waar hij zijn opleiding genoot.

Lang hield die voorsprong niet stand. Na een half uur spelen kreeg oud-Feyenoorder Harmeet Singh alle ruimte om aan te leggen en uit te halen. Zijn schot verdween via de ongelukkige Ricardo van Rhijn, die de geschorste Kenny Tete verving, voorbij Jasper Cillessen.

Diego bewees Ajax in Turkije nog wel een dienst door halverwege de tweede helft een rode kaart te pakken, maar Celtic kwam niet verder dan de gelijkmaker van Kris Commons (1-1). Toen Gudelj in de slotminuut in Amsterdam met zijn tweede gele kaart moest inrukken was van enig geloof in een ontsnapping al geen sprake meer. Een wonder was simpelweg te veel gevraagd.

Categorie:
Tag(s):