zondag, 13. december 2015 - 17:35

Feyenoord morst dure punten tegen FC Groningen

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Feyenoord is er niet in geslaagd om koploper Ajax te evenaren met een overwinning op FC Groningen. Een zeer aantrekkelijke wedstrijd in de Euroborg eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De ploeg van Erwin van de Looi mag zich gelukkig prijzen met de remise in eigen huis. Feyenoord liet in de tweede helft na de wedstrijd op slot te gooien. Tonny Vilhena had een kwartier voor tijd de winnende treffer op zijn schoen, maar de middenvelder van Feyenoord zag zijn inzet gekeerd worden door een goed keepende Sergio Padt.

Feyenoord startte met Jens Toornstra in de basiself. De aanvallende middenvelder verving de geschorste Simon Gustafson, terwijl Tonny Vilhena de plaats innam van de gepasseerde Marko Vejinovic. Laatstgenoemde paste volgens Feyenoord-trainer van Bronckhorst niet in zijn strijdplan tegen FC Groningen. Vejinovic zat de gehele wedstrijd op de reservebank.

Zonder de voormalig speler van Vitesse kwam Feyenoord niet heel goed uit de startblokken. FC Groningen oogde een stuk feller en zette de Rotterdammers snel vast op de helft van Feyenoord. Halverwege de eerste helft beloonde Michael de Leeuw het goede spel van de thuisclub. De middenvelder reageerde alert bij een afvallende bal van de paal en zette FC Groningen op 1-0.

Feyenoord leek wakker geschud en kwam via Eljero Elia en Jens Toornstra bijna op gelijke hoogte. FC Groningen had even geen antwoord op het spel van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst, die vlak na rust de stand in evenwicht bracht. Dirk Kuyt zag zijn voorzet door rechtsback Hans Hateboer in het doel gelopen worden: 1-1.

De Rotterdammers openden de jacht op de winnende treffer, maar moesten dat met een man minder doen. Jan-Arie van der Heijden haalde vlak na 1-1 de doorgebroken Jesper Drost naar de grond en moest met een rode kaart op zaak het grasveld van de Euroborg verlaten. Feyenoord en FC Groningen kregen nog wel wat kansen, maar een winnaar bleef uit.

Feyenoord vergat daarmee te profiteren van de slippertjes van de concurrentie. De Rotterdammers volgen op twee punten van koploper Ajax, dat eerder op de zondagmiddag met 1-0 verloor van FC Utrecht. PSV speelde zaterdag gelijk tegen Roda JC: 1-1.