woensdag, 16. december 2015 - 16:38 Update: 16-12-2015 16:45

Bergkamp over Rapport Ling: 'regelrechte aanfluiting'

Bergkamp over Rapport Ling: 'regelrechte aanfluiting'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Dennis Bergkkamp laat geen spaan heel van het rapport dat Tscheu La Ling schreef over de problemen binnen de organisatie van Ajax. In Voetbal International noemt de assistent-trainer van Ajax het rapport een 'regelrechte aanfluiting'.

Het weekblad hield deze week een interview met Bergkamp, die zelden de publiciteit zoekt. De voormalig speler van Ajax en Arsenal vindt Ling niet objectief. "Al voordat hij aan zijn rapport begon was duidelijk aan welke kant hij stond. Met die insteek is hij aan de slag gegaan. Zonder zich te verdiepen in onze kant van het verhaal. Ik heb welgeteld twintig minuten met hem gesproken. Toen ik zei dat ik over de kern van het probleem wilde praten, stopte hij snel al zijn papieren in zijn tas en zei dat we dat in een later stadium zouden doen."

"Er zouden vervolggesprekken komen, individueel en met het technisch hart", vervolgt de kritische Bergkamp. "Want hij wilde zich zo breed mogelijk laten informeren, voegde hij daar nog aan toe. Na die toezegging heb ik nooit meer wat van hem gehoord. En opeens was zijn rapport af. Echt ongelooflijk."

Loyaliteit Johan Cruijff

Door de strubbelingen in het technisch hart werd hoofd jeugdopleiding Wim Jonk ontslagen door de directie van Ajax. Ook Johan Cruijff trok zijn handen als adviseur van Ajax. Mocht het bestuur opstappen of worden weggestemd door de leden morgen, dan wil Cruijff eventueel zitting nemen in een interim-bestuur. "Het raakt me in mijn ziel als mensen twijfelen aan mijn loyaliteit aan de visie van Johan", countert Bergkamp. "We streven hetzelfde aantrekkelijke voetbal na, met zoveel mogelijk spelers uit de opleiding, waar we talenten met een individuele aanpak op een hoger plan proberen te krijgen."

Relatie Jonk

"Het gaat om de manier waarop je het invult", aldus Bergkamp, die vertelt over de verstoorde relatie tussen hem en Wim Jonk. "De professionele verwijdering tussen Wim en mij is een langdurig proces geweest. Het is heftig en emotioneel geweest binnen het technisch hart. Dat hakt erin. Er ontstond een muur tussen ons, steeds hoger, steeds dikker. Op het trainingsveld, in zijn voetbalvisie en als persoon vind ik Wim ontzettend goed. Maar als manager heeft hij zich te veel laten beïnvloeden door mensen die de opleiding steeds verder van het voetbal lieten wegdrijven."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):