woensdag, 16. december 2015 - 23:11

Koelbloedige Gouweleeuw voorkomt blamage AZ

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) AZ heeft met de nodige moeite de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt. Kozakken Boys bleek een zware dobber voor de Alkmaarders. Jeffrey Gouweleeuw benutte twee penalty's voor AZ: 1-3.

AZ was de grote favoriet voor de bekerontmoeting in Werkendam en kwam ook in de eerste helft aan de leiding. Kozakken Boys moest ook nog met tien man verder. Keeper Jesper Hoogendoorn haalde Vincent Janssen onderuit in het strafschopgebied.

Gouweleeuw legde vanaf elf meter aan en bracht AZ kort voor rust aan de leiding. Met een man meer en een voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer John van den Brom, maar de coach zag Kozakken Boysverrassend terugkomen.

Voormalig FC Dordrecht-speler Bryan Jongeneel bracht met een fraaie vrije trap de spanning voor even terug. Kozakken Boys hoopte op een stunt, maar kreeg in de slotfase opnieuw een penalty tegen. Gouweleeuw bleek voor de tweede keer op de avond koelbloedig: 1-2. Kort voor tijd bepaalde invaller Robert Mühren de eindstand op 1-3.