zaterdag, 19. december 2015 - 21:37 Update: 20-12-2015 11:14

Hiddink maakt het seizoen af bij Chelsea

Chelsea gaat opnieuw in zee met Hiddink
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Guus Hiddink is door Chelsea aangesteld als opvolger van Jose Mourinho. De 69-jarige Varssevelder maakt het seizoen op interim-basis af. "Ik ben blij om terug te keren op Stamford Bridge.

Chelsea is één van de grootste clubs ter wereld, maar staat niet waar het hoort te staan. Ik weet zeker dat we het dit seizoen kunnen omdraaien."

Chelsea en Hiddink bewaren goede herinneringen aan elkaar. De manager maakte in het seizoen 2008/09 ook het seizoen af bij The Blues, nadat Felipe Scolari het veld moest ruimen. Hiddink verloor slechts één van de 22 wedstrijden die hij daar als manager meemaakte en legde bovendien beslag op de FA Cup. 

De club maakt een donkere periode door. Jose Mourinho kreeg de kampioensploeg dit seizoen niet aan de praat en werd donderdag ontslagen. Chelsea staat zestiende en pakte minder punten dan dat het wedstrijden speelde (vijftien om zestien). 

De landstitel is dus een utopie, al strijdt Chelsea op twee andere fronten wel nog om de prijzen. Onlangs stelden The Blues overwintering in de Champions League veilig, terwijl Chelsea op 10 januari instroomt in de FA Cup. Daar begint de ploeg van Hiddink met een thuiswedstrijd tegen Scunthorpe United.

Toeziend oog

Hiddink zal vanmiddag naast eigenaar Roman Abramovich plaatsnemen op Stamford Bridge. Daar zal zijn toekomstige assistent Eddie Newton de taken voor één wedstrijd waarnemen. Te gast is Sunderland, dat momenteel op de negentiende plaats in de Premier League bivakkeert.

Categorie:
Tag(s):