zondag, 17. januari 2016 - 17:57

PSV knikkert dankzij zege Feyenoord uit titelrace

Rotterdam

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) PSV heeft zondag uitstekende zaken gedaan op bezoek bij Feyenoord. De ploeg van trainer Phillip Cocu ging uitstekend met de geboden kansen en counterde naar een 0-2 zege in De Kuip.

Pas na rust ontvlamde de wedstrijd in Rotterdam, waar Feyenoord in de eerste helft de beste kansen kreeg om de wedstrijd open te breken. Dirk Kuyt vond het zijnet, terwijl ook Miquel Nelom, die in de plaats van de gepasseerde Jan-Arie van der Heijden in de basis stond, het net niet wist te vinden. PSV oogde erg laconiek en liet zich makkelijk aftroeven in de duels.

Trainer Cocu zal zijn ploeg gewezen hebben op bovenstaand feit, want na de thee waren de Eindhovenaren een stuk feller aan de bal. Het was dan ook niet zo gek dat de landskampioen al snel op voorsprong kwam. Hector Moreno zette zijn voet tegen een goed aangesneden voorzet Davy Pröpper en brak de ban in De Kuip.

Na de treffer van de Mexicaan zakte PSV in en schonk het Feyenoord de bal. De Rotterdammers konden weinig gevaar stichten voor het doel van Jeroen Zoet, alleen een goal van Michiel Kramer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Invaller Luciano Narsingh bracht aan alle onzekerheid een eind door de 0-2 tegen de touwen te schoten. Hij wipte de bal over de benen van Sven van Beek en had de hoek voor het uitkiezen.

PSV blijft door de overwinning in het spoor van koploper Ajax, dat eerder vandaag met 0-1 won van ADO Den Haag. De ploeg van trainer Cocu heeft slechts drie punten achterstand op de Amsterdammers. Feyenoord is voorlopig uitgeschakeld in de titelrace. De Stadionclub volgt op acht punten van Ajax.