vrijdag, 22. januari 2016 - 22:30

Groningen en NEC scoren niet in tegenvallende wedstrijd

Groningen en NEC scoren niet in tegenvallende wedstrijd
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Groningen

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) FC Groningen en NEC zijn er niet in geslaagd de start van de negentiende speelronde in de Eredivisie tot een memorabele te maken. In de Euroborg verveelden de ploegen het publiek: 0-0.

De thuisploeg begon de wedstrijd niet in opperbeste stemming nadat FC Utrecht het elftal van Erwin van de Looi  vorige week hardhandig beroofd van de ongeslagen reeks in eigen huis: de Domstedelingen wonnen met 1-4 in het noorden. NEC zal met meer vertrouwen aan de aftrap zijn gekomen, de promovendus van Ernest Faber staat op een razend knappe vijfde plaats nadat vorige week ook Willem II aan de zegekar werd gebonden.

Groningen begon wel met iets meer aanvallende intenties dan de gasten, die in uitwedstrijden in de regel afwachtend opereren, maar in de tegenaanval waren de Nijmegenaren geregeld gevaarlijk. De beste blijk daarvan kwam na een halfuur, toen Janio Bikel met een vlammend schot de paal teisterde. Tot de thee was er echter geen groot doelgevaar meer.

In de tweede helft werd het voetbal minder gezapig, maar niet bepaald gevaarlijker. Simon Tibbling kreeg een kwartier voor tijd een goede mogelijkheid om de score te openen, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Groningen probeerde uit alle macht om tot een voorsprong te komen, maar kreeg het niet voor elkaar om NEC-doelman Brad Jones, die in zijn debuutwedstrijd vorige week ook zijn doel schoonhield, serieus aan het werk te zetten totdat een Gelderse verdediger de kopbal van Michael de Leeuw in de allerlaatste minuut van de lijn roste. Het bleef zodoende 0-0 op een bitterkoude avond. 

Categorie: