zondag, 24. januari 2016 - 17:09

PSV maakt geen fout tegen FC Twente

PSV maakt geen fout tegen FC Twente
Foto: Archief FBF
Eindhoven

(ELF-Voetbal) PSV heeft geheel naar de verwachtingen gewonnen van FC Twente. De Eindhovenaren kwamen nog wel op achterstand, maar bogen die binnen de kortste keren weer om: 4-2.

Andrès Guardado nam PSV wederom op sleeptouw in het duel met de Tukkers. De Mexicaanse regisseur stond drie keer aan de basis van een doelpunt van PSV, dat een wisselvallige wedstrijd afwerkte in Eindhoven. Goede fases werden opgevolgd door hele matige momenten, waarin FC Twente niet bij machte was om de trekker over te halen.

Jari Oosterwijk brak de ban door de openingstreffer op zijn naam te zetten. De spits van FC Twente promoveerde een voorzet van Chinedu Ede tot doelpunt. Dankzij het Mexicaanse duo Guardado-Moreno kwam PSV snel weer op voorsprong. Moreno kopte tot twee keer toe raak uit een voorzet van zijn landgenoot.

Vlak voor rust zorgde Luciano Narsingh voor de beslissing door de 3-1 tegen de touwen te schieten. Door een doelpunt van Ede werd het nog wel spannend in Eindhoven, maar invaller Florian Jozefzoon bracht aan alle onzekerheid een eind. Hij zorgde voor de beslissende 4-2, na goed doorzetten van de teruggekeerde Jetro Willems, die het doelpunt uitgebreid vierde met de fans.

PSV blijft door de overwinning in het spoor van koploper Ajax, dat zaterdag met 1-0 won van Vitesse. De Eindhovenaren hebben wel afstand genomen van nummer drie Feyenoord, dat eerder vandaag zijn meerdere moest erkennen in AZ (4-2).

Categorie:
Tag(s):