dinsdag, 26. januari 2016 - 9:41

'Wang ziet blijkbaar geen uitweg meer in ADO verhaal'

Wang ziet blijkbaar geen uitweg meer in ADO verhaal
Foto: ADO
Den Haag

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Wang Hui beet gisteren van zich af door de clubleiding van ADO Den Haag inDe Volkskrant onder druk te zetten. De onrust in Den Haag is nog meer toegenomen na de uitspraken van de Chinese eigenaar.

De mede-eigenaar van United Vansen, het marketingbedrijf dat 98 procent van de aandelen van ADO in handen heeft, dreigde met ontslagen als het managementteam niet met plannen kwam om het voetbal in China te promoten. Volgens China-deskundigen die in het Algemeen Dagblad aan het woord komen, is dit een laatste stuiptrekking van Wang.

Noodsprong

"Met dit interview probeert hij te redden wat er nog te redden valt. Het is een noodsprong", stelt China-deskundige Joke Bruynzeel. "Wang ziet blijkbaar geen uitweg meer. Hij probeert het gezichtsverlies zo veel mogelijk te beperken, omdat achter de schermen aan zijn vervanging wordt gewerkt. Hij weet dat het einde nabij is, gaat af bij zijn grote bazen en probeert z'n straatje schoon te vegen."

Onder druk

Ook voormalig directeur Maarten Fontein is het einde nabij voor Wang. "Hij slaat om zich heen, omdat hij in China bij de grote bazen onder druk staat. Dit is vreselijk voor het managementteam van ADO, maar een bewijs: je kunt een voetbalclub niet op afstand runnen."

'Wang in het nauw'

Volgens Bruynzeel probeert Wang het verhaal om te draaien. "Dat hij geen schuld heeft en ADO alles heeft misdaan. Chinezen houden van harmonie. Hem wordt nu door zijn bazen kwalijk genomen dat hij het uit de hand heeft laten lopen, zeker met dit interview. Door dit conflict komen de Chinezen in een kwaad daglicht. Ze lijden gezichtsverlies. Dit interview is zo niet des Chinees. Hij verwijt ADO openheid, maar kiest zelf nu ook de media. Dat lijkt te duiden op een kat in het nauw."

Categorie:
Provincie: