woensdag, 27. januari 2016 - 21:38

Sprookje NEC resulteert door zege op FC Twente in vierde plek

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) NEC gaat maar door. Na Feyenoord, Willem II werd ook FC Twente in eigen huis achtereen verslagen. De 2-0 zege op de Tukkers resulteert nu in plek vier! Goals kwamen van Anthony Limbombe en de dertiende van Christian Santos.

Wedstrijden van NEC verlopen dit seizoen verre van doelpuntrijk. Waar voor de winterstop al doelpuntloos gelijk werd gespeeld tegen Roda JC, werd er nipt met 1-0 gewonnen van sbv Excelsior, Willem II en FC Utrecht en bijvoorbeeld ook weer met 1-0 verloren van FC Twente en Vitesse. Na de winterstop werd Willem II wederom met 1-0 verslagen en leverde het bezoek aan FC Groningen geen doelpunten op. Geen andere ploeg in de Eredivisie was zuiniger en efficiënter met haar doelpuntenproductie.

Trainer Ernest Faber hield tegen FC Twente vast aan dezelfde basiself als vijf dagen geleden in Groningen, waarbij collega René Hake aan de andere kant de zieke Jari Oosterwijk verving door Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi. Ondanks dat beide teams met een blanco stand de rust in gingen, kreeg met name NEC wel degelijk enkele mogelijkheden om de score open te breken. In de achtste minuut kopte clubtopscorer Christian Santos voor het eerst op doel, waarna uit de daaropvolgende corner drie kansen opeen volgden.

Een nieuwe corner werd door Wojciech Golla halverwege het eerste bedrijf over gevolleerd, zes minuten later stuitte Santos na een goede voorzet van Anthony Limbombe met een sliding op doelman Nick Marsman en weer twee minuten later werd de Twentse doelman bijna verrast door een venijnig laag schot van Navarone Foor.

FC Twente kwam na rust gevaarlijker uit de kleedkamer. Na vijf minuten haalde Hakim Ziyech verwoestend uit, maar redde doelman Brad Jones fantastisch. En tien minuten later verrichte de Australische sluitpost een wereldsave op een inzet van El Azzouzi, die vanaf eigen helft alleen op het Nijmeegse doel af mocht komen.

Het eerste doelpunt viel in de 75e minuut. Een prachtige pass van Foor werd op waarde ingezet door Limbombe. Die zag doelman Marsman komen en lobde de bal precies op tijd voorbij de laatste Twentenaar op het veld. Daarna gaf FC Twente meer ruimte achterin weg en ging het tempo omhoog. Diverse hachelijke situaties volgden. Twee minuten voor tijd kreeg FC Twente de bal niet weg, waarna Santos op de solotour ging en zijn actie afsloot met een lage schuiver. Doelpunt nummer 13 voor de Venezolaan.

NEC klimt naar plek vier. FC Twente blijft zestien.