donderdag, 4. februari 2016 - 12:53 Update: 04-02-2016 12:57

Mister Ajax: 'PSV wordt kampioen'

Mister Ajax: 'PSV wordt kampioen'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

(ElfVoetbal/blikopNieuws.nl) De titelrace is nog lang niet beslist, maar Mister Ajax, Sjaak Swart, denkt al te weten wie er landskampioen wordt. Volgens hem gaat de schaal voor de tweede keer op rij naar Eindhoven, mede door het te zuinige beleid in Amsterdam.

“ Alles moet wijken voor de landstitel, maar bij Ajax gebeurt dat niet” "PSV wordt kampioen. Ondanks het feit dat het nog in de Champions League en de KNVB-beker zit", vertelt Swart in gesprek met de Telegraaf. "Alles moet wijken voor de landstitel, maar bij Ajax gebeurt dat niet", duidt hij het verschil tussen beide ploegen aan. 

Vooral het zuinige beleid van de club hekelt hem: "We hebben 100 miljoen op de bank en een spits was echt noodzaak. De commissarissen hadden de directie wél toestemming moeten geven om een spits te halen." Wat hem betreft had Ajax Rafael van der Vaart ook terug moeten halen naar Amsterdam. "Rafael heeft 109 interlands achter zijn naam staan. Die had je als valse spits gewoon kampioen gemaakt."

In plaats van Van der Vaart zagen de Amsterdammers Richairo Zivkovic terugkeren van Willem II. Swart: "Ik hoop dat hij het goed gaat doen. Als hij het licht ziet, kan hij wel eens de verrassing van de tweede seizoenshelft worden."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):