zondag, 14. februari 2016 - 16:38

Effectief Ajax wint gezapige pot in Groningen en is weer even koploper

Groningen

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Ajax heeft zondagmiddag gedaan wat het moest doen. Onder lastige omstandigheden won de ploeg, onder leiding van Hennie Spijkerman, de zware uitwedstrijd bij FC Groningen met 1-2.

Spijkerman zat op de bank omdat trainer Frank de Boer door ziekte echt niet aanwezig kon zijn bij het treffen. Hij zag een matige start van zijn ploeg: de noorderlingen hadden het betere van het spel, al leidde dat niet tot kansen. Na een kwartier incasseerde de thuisploeg een tegenslag toen Bryan Linssen zich geblesseerd moest laten vervangen, voor hem kwam Oussama Idrissi. Halverwege de eerste helft lukte het Lasse Schöne niet om een vrije kans af te maken, terwijl ook Davy Klaassen niet kon afronden.

In het vervolg van de eerste helft kwam Groningen nog twee keer dichtbij, maar zowel invaller Idrissi als Jesper Drost werkten hun inzetten aan het Ajaxdoel voorbij. Op het uur kwam Ajax op voorsprong, na goed voorbereidend werk was het Anwar el Ghazi die van dichtbij binnen kon tikken. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Amin Younes kapte Hans Hateboer uit en werd neergelegd. Na de misser van Nemanja Gudelj vorige week, maakte Schöne geen fout.

Vrijwel direct na de strafschop moest Mike van der Hoorn eraf nadat hij een tweede gele kaart kreeg. De ploeg van Erwin van de Looi kon daarop geen slotoffensief brengen en mocht van geluk spreken dat Riechedly Bazoer een vrije kans niet wist te benutten. In de slotfase scoorde oud-Ajacied Danny Hoesen nog de eretreffer, maar het zou daarbij blijven. Daardoor is Ajax een paar uur koploper en als PSV punten laat liggen bij NEC later op de zondag, is Ajax een hele week lijstaanvoerder.