dinsdag, 22. maart 2016 - 13:10 Update: 22-03-2016 13:14

KNVB: 'We zijn altijd voorbereid op calamiteiten'

KNVB: 'We zijn altijd voorbereid op calamiteiten'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De KNVB zal dinsdag overleg voeren over de veiligheid rondom de aanstaande interlands dit in verband met de twee recente aanslagen in Brussel.

Het Nederlands elftal neemt het vrijdagavond in de Amsterdam ArenA op tegen Frankrijk. Dinsdag volgt op Wembley het duel met Engeland.

Aanslagen Brussel

'We zijn altijd voorbereid op calamiteiten', aldus Chris van Nijnatten, persvoorlichter van de KNVB, in gesprek met Voetbal International. 'Het is iets wat bij ons permanent onder de aandacht staat en dat is nu niet anders', doelt Van Nijnatten op de aanslagen in Brussel.

Op 17 november werd de interland tussen Duitsland en Nederland afgelast wegens terreurdreiging in Hannover. 'Maar ook daarvoor waren we er al mee bezig. Als er een grote massa bij elkaar komt, zoals vrijdag in de ArenA weer, moet je altijd heel alert zijn. Alleen staat het sindsdien wel nog hoger op de agenda.'

Dinsdagmiddag zal de KNVB in Den Haag overleggen over de veiligheid. 'Toevallig, omdat dit overleg al gepland stond', aldus Van Nijnatten, die nog niet weet of de aanslagen in Brussel gevolgen hebben voor de wedstrijd tegen Frankrijk. 'We nemen nu alles via de media tot ons en houden precies in de gaten wat er gebeurt

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: